Desert prajitura rasturnata cu gutui si mere

de claudiaO in Prajituri, 28 Oct 2019 | 3740 vizualizari

 

Niste gutui ramase in casa si-au gasit sfarsitul alaturi de vreo 3 mere mari, intr-o minuntata prajitura rasturnata.

 

INGREDIENTE

  • 7 gutui foarte parfumate (dar nici prea mari si nici prea frumoase au foat ale mele)
  • 3 mere mari
  • 200 g zahar +100 g unt - pentru caramel
  • scortisoara 1/2 lingurita
  • 4 oua
  • 1 pra de sare
  • 1 cana de zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt nestins - amestecat cu faina
  • esenta de vanilie1 lingurita
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu gutui si mere:

Gutuile le spalam de puf, curatam bine tot ce este stricat si le taiam bucati potrivite. Merele le spalam, indepartam cotoarele si le taiam si pe ele bucati.

Intr-o tigaie adanca am pus zaharul la caramelizat. Am vazut ceva asemanator la Merisor intr-o reteta si mi-a placut ideea. Cand a fost gata caramelul, punem untul si amestecam - obtinem un caramel cleios, delicios. Adaugam bucatile de fructe si amestecam sa se lipeasca peste tot. Tinand pe foc, s-a format un  sirop destul de gros.

Am rasturnat fructele cu caramelul in tava, am presarat scortisoara si l-am lasat sa se racoreasca pana am pregatit aluatul.

Ouale cu zaharul si un praf de sare le frecam pana se albesc. Adaugam untul topit, apoi laptele si esenta. Amestecam usor si punem faina cu praful de copt.

Intindem aluatul obtinut, uniform peste fructe.

Dam la cuptor cca 45 minute, pana de rumeneste frumos deasupra.

Dupa ce scoatem tava din cuptor, punem capac la tava si rasturnam prajitura dintr-o miscare.

Putem adauga deasupra moate de frisca (dupa ce se raceste), sau se poate servi calduta cu o cupa de inghetata, sau simpla , cu pofta ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu gutui si mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie