Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine

de RuxyRux in Prajituri, 19 Iun 2019 | 6305 vizualizari

 

Pufosenia intruchipata, plina ochi de caise si nectarine aromate, un desert savuros, delicios!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 270 gr. zahar fin
  • 270 gr. faina patiserie
  • 150 gr. smantana
  • 100 ml ulei( struguri)
  • 100 gr. unt( topit)
  • 1/2 plic praf de copt
  • vanilie( dupa gust)
  • un praf de sare
  • bucati de caise si nectarine( dupa dorinta)
  • zahar pudra vanilat( decor)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine:

Ouale se separa in doua boluri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia, ca pentru bezea, se scoate jumatate din spuma de albus intr-un alt bol.

Galbenusurile se amesteca cu smantana, apoi cu uleiul si untul topit la final, apoi se pune totul usor la mixer peste albusurile ramase in bolul de mixat.

Faina se cerne se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga in compozitie si se mixeaza usor.

La final se adauga spuma de albus pastrata si se incorporeaza prin invaluire cu un tel.

Se unge tava cu ulei si se toarna compozitia, apoi deasupra se pun bucatile de fructe.

Prajitura se coace timp de  aprox. 50 de minute la 180 de grade C.

Se taie prajitura numai atunci cand s-a racit, si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]