Este o reteta simpla si foarte delicioasa. Se preteaza si la o prajitura cu prune sau alte fructe-de ex. caise. Se prepara usor.
Cuptorul se preincalzeste la 175 de grade Celsius.
Se adauga intr-un castron de marime mijlocie untul, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza cam 3-4 minute. Apoi se adauga ouale pe rand si mixam in continuare. Apoi se adauga si faina si praful de copt. Se mai mixeaza 2-3 minute, apoi compozitia de aluat se pune intr-o tava 40 x 30 cm (circa). Tava se unge in prealabil cu unt sau margarina.
Se pregatesc merele: Se curata de coaja,se taie in sferturi, se elimina cotoarele, iar apoi se taie feliute mici. Se pun intr-un castron unde se presara deasupra scortisoara si zaharul.
Compozitia de mere, scorrtisoara si zahar se presara pe toata suprafata aluatului.
Apoi se pregateste aluatul razuit de pus deasupra. Aceeasi procedura ca si la aluatul de baza, doar cantitatile specificate deasupra. Vezi ingrediente aluat razuit.
Se da la cuptor pentru circa 45 de minute, la 175°C.
Cand este rumena, se scoate de la cuptor si se serveste semicalda sau rece.
Pofta buna!
1
Cu unt este foarte frageda
2
Se pot folosi alte fructe: Prune, caise, pere, etc
3
Langa o cafea sau o cana cu lapte-perfecta mai ales cand aveti musafiri.