"Cuburi de gheata" este o prajitura pufoasa si aromata. Noi nu prea suntem fanii prajiturilor cu creme, dar aceasta chiar ne-a placut.
Blat:
Crema:
Sirop:
Decor:
Blat: Intr-un bol punem albusurile cu putin sare. Galbenusurile le lasam deoparte pentru ca le vom incorpora in compozitie mai tarziu.
Le mixam bine, pana devin o spuma tare, dupa care incepem sa incorporam zaharul. La sfarsit trebuie sa ne iasa o bezea pufoasa.
Dupa ce albusurile sunt batute bine, adaugam cacaua, praful de copt si galbenusurile. La sfarsit adaugam faina si amestecam usor.
Intr-o tava punem hartie de copt si aranjam compozitia. Dam tava la cuptor pana blatul trece testul scobitorii dupa care il lasam la racit.
Pana se raceste blatul, facem siropul. Intr-o craticioara punem zeama de portocala, zaharul si apa si lasam totul sa fiarba pana se topeste zaharul. Dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.
Pana se racesc, blatul si siropul, facem crema. Asadar punem 800 ml de lapte la foc, iar budincile, le amestecam cu zaharul si cei 200 ml lapte, ramasi.
Cand laptele clocoteste, adaugam budincile si le lasam sa fiarba. Lasam sa se ingroase, dupa care stingem focul si lasam crema la racit.
Cand blatul este rece se poate insiropa cu siropul facut mai devreme.
Daca budinca s-a racit, putem bate frisca. Dupa ce frisca e batuta bine, adaugam cate o lingura de budinca si mixam in continuare pana incorporam toata budinca.
Dupa care, crema rezultata, o intidem pe blatul insiropat.
Batem restul de frisca si o intidem peste crema.
Deasupra presaram coaja rasa de portocala. Se lasa cateva ore la rece.
Pofta buna!