Desert prajitura cu zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 7 Iul 2018 | 10494 vizualizari

 

E fara introducere e doar cu zmeura.....

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 4 oua mari
  • 1 albus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri migdale prajite si macinate
  • 2 linguri ulei
  • Blatul 2
  • 350 g albusuri
  • 250 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 plicuri Creme Ole de ciocolata neagra si portocale Dr. Oetker
  • Crema 1
  • 250 ml frisca lichida Hulala
  • 250 g mascarpone
  • 150 g crema de ciocolata cu alune Creme Nougat
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 3 foi de gelatina ( cca 5 g )
  • Crema 2
  • 250 ml frisca lichida Hulala
  • 250 g mascarpone
  • 300 g zmeura
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 3 foi gelatina ( cca 5 g )
  • Decor
  • zmeura
  • drajeuri de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu zmeura:

Blatul 1 : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 5 la numar, le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.

Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul si apoi le-am incorporat in albusurile batute spuma tare, cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina si migdalele macinate, amestecand de jos in sus. Am turnat compozitia in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Blatul 2 : Albusurile le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat continutul celor 2 plicuri de Creme Ole si am amestecat cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am dat tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C; este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit. 

Eu am lasat blaturile pana a doua zi cand am facut cremele si am asamblat prajitura.

Crema 1 :Am mixat frisca lichida pana am obtinut o frisca tare, am adaugat cutia de mascarpone si crema de ciocolata. Cele doua oua cu zaharul le-am pus pe baie de aburi si am amestecat continuu pana ce zaharul s-a topit.

Separat am hidratat foile de gelatina in apa rece. Am stors bine foile hidratate si apoi le-am adaugat in crema de oua dupa ce am tras  castronul de pe baie de aburi. Am omogenizat si apoi am turnatul totul peste frisca, mascarpone si crema de ciocolata, am mixat bine pana am obtinut o crema consistenta.

Crema 2 : Am mixat bine frisca lichida, apoi am adaugat mascarpone si zmeura.

Separat, pe baie de aburi, am pregatit ouale cu zaharul, gelatina am hidratat-o cu apa rece, am stors gelatina si am adaugata peste oua. Tot acest amestec l-am adaugat peste frisca, mascarpone si zmeura si am mixat bine.

Asamblare: Tava in care am copt blaturile am imbracat-o folie alimentara am asezat Blatul 1 si am intinss Crema 1, peste Crema 1 am pus Blatul 2, peste care am intins Crema 2. Am ornat cu zmeura si drajeuri de ciocolata si am dat tava la frigider pana a doua zi cand am portionat cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Ceausescu 1

23.02.2019, 12:15

Castiga bani cu sondaje online platite!
Pentru participarea la sondaje primeşti între 0.20€ si 2,5€ pentru un sondaj
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
Inscrie-te aici, e gratuit si usor!
https://bit.ly/27Y30zS

KoralyaKovy 1

09.03.2019, 16:07

Foarte buna

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 11:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si caise