Am vazut zilele trecuta la Brandusa, un chec cu visine si unt de arahide care mi-a placut foarte mult cum arata. Inspirata fiind de ea, avand si ingredientele necesare in casa, am zis sa fac si eu o prajitura, ca imi suna bine combinatia. Daca ati sti voi ce buna si aromata mi-a iesit, ca am terminat prajitura imediat. Ba o bucatica la cafea, ba o bucatica intre mese, ba au venit niste prieteni in vizita si tava s-a golit. Se face asa usor!
Spalati visinele, indepartati samburii. Le puneti intr-o sita, sa se mai scurga din suc.
Intr-un bol mixati ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se maresc in volum. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi uleiul. Puneti laptele batut, vanilia si amestecati bine. Faina o amestecati cu praful de copt, apoi o incorporati in compozitia de mai sus, treptat.
Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 23 cm.
Turnati compozitia de blat. Visinele le puneti din loc in loc. Caju il rupeti bucatele si il puneti deasupra.
Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 180 de grade C. In 35-40 de minute o sa fie gata. Faceti testul cu scobitoarea. O scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
O portionati si serviti!
Se poate pudra cu zahar, doar daca doriti!
Pofta buna!