Desert prajitura cu ricotta si smochine

de Oana in Prajituri, 12 Oct 2017 | 4116 vizualizari

 

O prajitura fina si aromata cu stafide inmuiate in coniac, care aduce putin cu pasca fara aluat.

 

INGREDIENTE

  • 50 g stafide
  • 3 linguri coniac
  • 250 g ricotta
  • 50 g gris
  • 50 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri gem de caise
  • 6-7 smochine pentru décor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ricotta si smochine:

Stafidele se lasa la hidratat in apa fierbinte pentru 5 minute, se clatesc apoi cu apa, se scurg si se stropesc cu coniacul. Se lasa apoi la inmuiat pana se pregateste prajitura.

Se incinge cuptorul la 170 grade C, se tapeteaza o tava rotunda de 20 cm diametru cu hartie de copt si se presara baza cu putin gris.

Se mixeaza ricotta cu galbenusurile, zeama si coaja de lamaie si zaharul. Se adauga vanilia. Se amesteca faina cu grisul, praful de copt si un praf de sare. Se adauga treptat in compozitia de branza. Se pun apoi stafidele cu tot cu coniac.

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si cand s-au intarit, se adauga treptat in compozitie, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus, pana se obtine un aluat pufos.

Se rastoarna aluatul in forma de copt si se pune la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumeneste usor. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit, apoi se unge cu gemul de caise usor incalzil si se decoreaza cu felii de smochine.

TIPS-URI

1

Poti inlocui branza ricotta cu branza de vaci data prin sita si scursa.

2

Poti coace smochinele pentru decor sau le poti trage in tigaie cu putin unt si zahar, daca nu vrei sa le folosesti crude pentru decor.

3

Poti folosi ce fructe vrei pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ricotta si smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura felii de London