Pornind de la pofta de tort de biscuiti si cu dorinta de a gati ceva mai elaborat decat atat, inspirandu-ma de pe siteul haplea.ro, caruia-i multumesc, iata ca s-a nascut si prima mea reteta pe care indraznesc sa o postez:
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si colorantul alimentar. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grd. Se coace aproximativ 15 min (a se verifica prin metoda scobitoarei)
Cat este blatul in cuptor, se face crema: smantana rece, din frigider, se bate spuma (ideal este sa raciti si vasul in care o bateti dar nu este obligatoriu). Separat, cu ajutorul unei spatule, se amesteca mascarponele cu Nutella, peste care se adauga, treptat, amestecand tot cu spatula, frisca batuta.
Biscuitii se inmoaie-n lapte si se zdrobesc, apoi se adauga in crema, incorporandu-i usor.
Cand blatul s-a racit, se intinde peste el crema si peste crema, glazura.
Glazura: se pun la bain-marie smantana pentru frisca si ciocolata rupta bucati. Se amesteca usor pana se topeste ciocolata. Pentru luciu se adauga o lingurita de ulei.
Se lasa la frigider cateva ore, pana se intrepatrund aromele si se intareste glazura.
1
colorantul alimentar este optional (am vrut doar sa iasa mai vesela prajitura)
2
am pus colorant praf, destinat pandispanului
3
mi s-a parut putina glazura, cred ca merge dublata cantitatea
4
am copt-o in tava mare, de 38 x 25 cm