Cum e perioada capsunilor, am pregatit pentru azi o prajitura pufoasa si parfumata cu iaurt si capsuni. E divina !
Separam ouale; batem bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul-continuam sa batem pana se topeste zaharul si e tare.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul, vanilia, iaurtul ,praufl de copt stins cu zeama de lamaie si apoi turnam la compozitia de albusuri, amestecand usor cu o spatula (sau un tel).
Apoi turnam faina , amestecand cu miscari de sus in jos.
Pregatim o tava dreptunghiulara 20x30 si o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia si asezam bucatelele de capsuni -pudrate cu putina faina.
Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 ºC si lasam sa se coaca cca 35-40 minute-probam cu o scobitoare-cand e seaca scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca
O portionam si o pudram cu zahar pudra cand e rece.