Desert prajitura cu bezea cu nuca si crema de ciocolata

de Criss in Prajituri, 7 Ian 2016 | 44278 vizualizari

 

Pentru ca mi-au ramas niste albusuri pe care voiam sa le folosesc cumva, (sigur ca primul meu gand a fost sa fac Pavlova, dar alor mei nu le place), am incropit o prajitura delicioasa cu blat de bezea cu nuca si o crema ganache de ciocolata. Am vazut pe blogul Lucky cake o prajitura numita "Sumegi cu nuca" pe care am modificat-o putin in functie de ingredientele pe care le aveam si mi-a iesit o prajitura de vis, singurul ei defect fiind cantitatea prea mica. :P  

 

INGREDIENTE

Blat de bezea:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 110 g nuca macinata
  • 1 lingura rasa faina

Crema de ciocolata:

  • 150 g ciocolata neagra (Lidl)
  • 250 ml frisca lichida (Meggle)

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu bezea cu nuca si crema de ciocolata:

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea lucioasa si tare. Se lasa mixerul deoparte, apoi se adauga nuca macinata si faina si se amesteca usor cu o lingura, avand grija sa nu se lase bezeaua. Se toarna amestecul in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se coace blatul de bezea timp de 30 minute. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei foi egale.

Pentru crema eu am preferat cea mai simpla varianta posibila. Am topit ciocolata in cuptorul cu microunde, apoi am adaugat frisca lichida si am amestecat cu o lingura. N-am facut varianta clasica de crema ganache si nu am batut crema, am pus doar ganache nebatut.

Se umplu foile cu crema de ciocolata si se decoreaza cu glazura de ciocolata. Se lasa la frigider cateva ore, apoi se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu bezea cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Aletta 1

10.01.2016, 20:41

salivez

Panacris 1

08.01.2019, 08:19

Criss 1

10.01.2019, 18:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cacao si visine