Sa avem o Primavara frumoasa, plina de veselie si intamplari frumoase !
Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Faina amestecata cu amidonul le-am adaugat in bezea amestecand cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat nuca taiata grosier. Am impartit compozitia in doua si am copt doua foi. Am tapetat o tava cu hartie de copt, dimensiuni 36/26 si inalta de doua degete, am intins compozitia in tava si am nivelat-o. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si am copt pana ce a inceput sa se rumenasca frumos si sa devina crocanta pe margini. Am scos tava din cuptor, am udat cu apa rece blatul de lucru si am asezat foaia cu hartie cu tot pe blat, cu ajutorul unui cutit cu lama lata am desprins foaia de blat cu nuca. La fel am procedat si cu a doua foaie, le-am lasat sa se raceasca bine.
Crema : Intr-un castron de inox am pus zaharul si galbenusurile le-am mixat bine, apoi am adaugat amidonul si am continuat sa mixez, la final am diluat cu lapte si am pus castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana a incput sa se ingroase crema. Am tras de pe baia de abur castronul si am incorporat untul. Am acoperit castronul cu folie alimentara si l-am dat la rece.Dupa ce sa racit bine am adaugat 2 linguri pline cu frisca si am mixat.
Frisca : Smantana dulce si cateva pliculete de zahar vanilat l-am mixat pana am obtinut o frisca ferma, aici n-am cantitati exacte, am pus din ochi, cat sa-mi ajunga sa pun doua linguri pline in crema si restul sa decorez.
Am scos piersicile din compot, le-am taiat cubulete si le-am lasat sa se scurga de zeama.
Asamblare : Am asezat prima foaie de blat am intins crema, apoi am asezat bucatelele de piersici, peste am pus a doua foaie si am presat putin, am taiat marginile si apoi am portionat prajitura. Frisca am impartit-o in doua, una al lasat-o alba pe cealalta am colorat-o in rosu, sa pot decora cu simbolul martisorului, alb-rosu.