Desert placinta cu dovleac

de adela_64 in Prajituri, 20 Oct 2014 | 19416 vizualizari

 

Suntem intr-o perioada cand dovleacul este rege ! Va voi oferi o reteta de placinta foarte simpla si extrem de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg dovleac
  • 5 linguri cu varf de zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingurita scortisoara
  • un pachet foi de placinta (400 g)
  • ulei pentru uns foile
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu dovleac:

Spalati bine coaja dovleacului, curatati-l de seminte, taiati-l felii cat sa intre pe gura robotului sau cat sa va fie usor sa-l dati pe razatoarea mare, cu coaja cu tot. Da ati citit bine, cu coaja cu tot ! Nu va mai chinuiti sa curatati dovleacul de coaja. Coaja dovleacului este dulce si plina de vitamine, va asigur ca nu veti simti nimic neplacut, din contra!

Deci se rade dovleacul la robot sau pe razatoare, se pune intr-un castron, se pune zaharul peste el, coaja de lamaie, 2-3 plicuri zahar vanilinat si se amesteca bine. Se lasa asa cca. 20 de min. pana dovleacul si-a lasat zeama si s-a inmuiat. Pregatim intre timp o tava cu latura de aproximativ 25 x 30 cm, o ungem bine cu ulei, punem in ea 3 foi unse intre ele cu ulei, stoarcem o mana buna de dovleac bine, bine de tot, il imprastiem peste foi presaram scortisoara (eu n-o amestec in compozitie nici la dovleac si nici la mere pentru ca ii schimba culoarea, si ar fi pacat!  Repetam operatiunea pana se termina dovleacul, ies cam trei straturi de dovleac si 4 de foi.

Se da placinta la cuptor la 170 de grade pentru 20 de minute, se scoate iar pe deasupra, cu lingura se pune o parte din siropul lasat de la storsul dovleacului, pe care-l strecuram ca sa fie curat fara resturi de dovleac ras si se da iar la cuptor pentru 15 min. N-o puneti toata odata! Repetati oparatiune de doua ori. Dupa ce s-a rumenit bine placinta este gata. Se lasa la racit si se serveste pudrata cu zahar ! S-o serviti cu placere !

TIPS-URI

1

Atentie la siropul ramas! Nu trebuie sa-l puneti tot ca riscati ca prajitura sa fie prea moale. Oricum dupa mine este cea mai buna reteta cu dovleac din cate am mancat pana acum.

2

Mai puteti pune si nuca tocata grosier.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere si glazurate cu ciocolata