Desert placinta cu dovleac

de adela_64 in Prajituri, 20 Oct 2014 | 18974 vizualizari

 

Suntem intr-o perioada cand dovleacul este rege ! Va voi oferi o reteta de placinta foarte simpla si extrem de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg dovleac
  • 5 linguri cu varf de zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingurita scortisoara
  • un pachet foi de placinta (400 g)
  • ulei pentru uns foile
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu dovleac:

Spalati bine coaja dovleacului, curatati-l de seminte, taiati-l felii cat sa intre pe gura robotului sau cat sa va fie usor sa-l dati pe razatoarea mare, cu coaja cu tot. Da ati citit bine, cu coaja cu tot ! Nu va mai chinuiti sa curatati dovleacul de coaja. Coaja dovleacului este dulce si plina de vitamine, va asigur ca nu veti simti nimic neplacut, din contra!

Deci se rade dovleacul la robot sau pe razatoare, se pune intr-un castron, se pune zaharul peste el, coaja de lamaie, 2-3 plicuri zahar vanilinat si se amesteca bine. Se lasa asa cca. 20 de min. pana dovleacul si-a lasat zeama si s-a inmuiat. Pregatim intre timp o tava cu latura de aproximativ 25 x 30 cm, o ungem bine cu ulei, punem in ea 3 foi unse intre ele cu ulei, stoarcem o mana buna de dovleac bine, bine de tot, il imprastiem peste foi presaram scortisoara (eu n-o amestec in compozitie nici la dovleac si nici la mere pentru ca ii schimba culoarea, si ar fi pacat!  Repetam operatiunea pana se termina dovleacul, ies cam trei straturi de dovleac si 4 de foi.

Se da placinta la cuptor la 170 de grade pentru 20 de minute, se scoate iar pe deasupra, cu lingura se pune o parte din siropul lasat de la storsul dovleacului, pe care-l strecuram ca sa fie curat fara resturi de dovleac ras si se da iar la cuptor pentru 15 min. N-o puneti toata odata! Repetati oparatiune de doua ori. Dupa ce s-a rumenit bine placinta este gata. Se lasa la racit si se serveste pudrata cu zahar ! S-o serviti cu placere !

TIPS-URI

1

Atentie la siropul ramas! Nu trebuie sa-l puneti tot ca riscati ca prajitura sa fie prea moale. Oricum dupa mine este cea mai buna reteta cu dovleac din cate am mancat pana acum.

2

Mai puteti pune si nuca tocata grosier.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu prune si struguri