Papanasii moldovenesti ,un preparat foarte apreciat!Nu am auzit vreo persoana sa spuna ca nu-i plac papanasii.
Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga branza de vaci,vanilia,coaja de lamaie si omonegizeaza.
Faina amestecata cu grisul ,praful de copt se incorporeaza cu branza si ouale.
Aluatul se lasa sa se odihneasca 20-30 minute.
Se modeleaza inele groase si cate o bila pentru fiecare inel si se prajesc i.
Uleiul trebuie sa fie incins cand se pun inelele,apoi se reduce focul la mediu ,pentru a nu ramane inelul crud la mijloc.
Se servesc cu smantana si dulceata preferata.
Eu i-am servit cu smantana si dulceata de cirese amare.
1
Branza trebuie bine scursa de zer.
2
Aluatul sa fie lasat sa se odihneasca 20-30 minute.
3
Faina sa fie cernuta pentru a se aera.