Desert orez cu lapte si dovleac

de Lau in Dulciuri, 6 Feb 2020 | 3601 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • 200 ml apa
  • 700 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit scortisoara
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 100 g turron (sau ciocolata)
  • Pentru mousse de dovleac
  • 250 g dovleac placintar (eu am avut calit si congelat)
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml lapte
  • 150 g turron (sau ciocolata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu lapte si dovleac:

Orezul spalat bine in 2-3 ape, il acoperim cu apa, adaugam un praf de sare si punem pe foc sa fiarba pana ce absoarbe toata apa.

Intre timp punem laptele la fiert cu un praf de sare, zaharul si lasam pana ce ajunge in punctul de fierbere.

Adaugam peste orez, scortisoara si lasam sa fiarba pana ce absoarbe tot laptele.

La final adaugam ciocolata rupta bucati, esenta de vanilie, zaharul vanilat, amestecam si lasam cca 10 min la temperatura camerei, dupa care il vom adauga in boluri sau cupe.

Intr-un vas cu pereti dubli adaugam dovleacul, ciocolata si laptele, punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata.

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam mascarponele, mixand bine pana ce se omogenizeaza.

Adaugam peste orez si decoram dupa plac, dam la rece minim 1 ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert briosa finlandeza - Korvapuusti