Desert nuga cu alune de padure

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Apr 2021 | 3681 vizualizari

 

Ma bantuie de mult reteta asta pentru ca  si deoarece imi place nuga, chiar daca este foarte dulce

 

INGREDIENTE

  • Foi de napoilitana
  • 120 g albus de ou
  • 250 g zahar
  • 250 g miere
  • zeama de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • alune de padure prajite, cu cat mai multe cu atat mai bine ( mi-a fost lene sa mai sparg, dureaza mai mult sa spargi alune decat sa faci nuga)
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuga cu alune de padure:

Am pus intr-o craticioara zaharul, mierea si zeama de lamaie si le-am pus la fiert, cand a inceput sa fiarba si a atins 120 grade temperatura, am tras de pe foc. Cat timp am facut siropul am pus albusurile cu un praf de sare si am dat drumul la robot sa le mixeze, apoi am adaugat siropul fierbinte si am lasat robotul sa mixeze pana am obtinut un amestec foarte gros. Am adaugat alunele prajite in amestecul obtinut, am omogenizat amestecul si apoi am asezat intre foi de napolitane. Am folosit 4 foi de napolitana de dimensiuni mai mici. Am invelit foile de napolitana in folie alimentara si am dat la frigider pentru 24 de ore, apoi am portionat cu ajutorul unui cutit zimtat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuga cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Panacris 1

05.04.2021, 20:08

Tabita _ 1

06.04.2021, 23:21

Aici nebunie adevarata

Rocsi 1

07.04.2021, 20:07

Nu am mancat de ani de zile nuga, iar facuta de casa, niciodata! Bravo, Cleme!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dulceata si piersici din compot