Desert nuci umplute

de Rocsi in Prajituri, 27 Dec 2010 | 110829 vizualizari

 

Nu am mai mancat nuci de cand facea o matusa de a mea, care acum este plecata...si m-am gandit eu sa aduc forma de la ea si sa pun in practica sa vad ce iese...au iesit o minunatie, se topesc in gura!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr untura
  • 5 linguri otet
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 900-950 gr faina (eu am folosit de tara)
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet amoniac (7gr)
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • Umplutura:
  • 600 ml lapte
  • 4,5 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 100 gr unt
  • 200 gr nuca macinata
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute:

Aluat: Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul.
Punem otetul, amoniacul stins cu zeama de lamaie, esenta si coaja rasa de lamaie.
Omogenizam bine, iar la urma punem faina treptat, pana iese un aluat usor de modelat si nelipicos. Framantam cu mana aluatul.

Rupem bucatele din aluat si formam bilute.
Forma de nuci o ungem bine cu ulei, o asezam pe aragaz si o incingem bine pe ambele parti.
Punem bilute de aluat in forma, presam putin si le lasam cateva secunde pana la 1 minut pe foc, pana sunt coapte si usor rumene. Focul sa fie spre mic.
Procedam astfel pana terminam aluatul. Le lasam apoi sa se raceasca, dupa care le curatam marginile (acolo unde este nevoie).
Umplutura: Punem 400 ml de lapte la fiert. Restul de 200 ml il amestecam cu zaharul si faina bine de tot, sa nu aiba cocoloase.
Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amestecul cu faina.
Punem pe foc si invartim continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam crema de pe foc, adaugam cacaua, o incorporam bine, apoi o lasam sa se racesca.
Cand este rece, incorporam untul moale.
Amestecam bine cu o paleta si punem esenta de rom.
La final incorporam si nuca macinata.

Daca doriti puteti sa mai adaugati din marginile pe care le curatati de la nuci, dar macinate. Eu am avut consistenta dorita la crema si nu a mai fost nevoie.
Umplem nucile cu crema, unim cate doua jumatati apoi le dam prin zahar pudra.
Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa