Retete de vara
Am pregatit niste mini-checuri tare dragute, umede, cu gust discret de unt, cacao si rom, dulci-acrisoare.
Se topeste untul si se lasa deoparte.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea.
Se adauga galbenusurile, untul topit si esenta de rom si se omogenizeaza.
Se incorporeaza treptat cacaua, faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.
Se spala zmeura, se scurge bine, se pune peste aluat si se amesteca totul incet.
Se toarna compozitia in mini-tavite de unica folosinta pentru chec unse cu unt si se introduc la cuptor pana cand aluatul trece de testul scobitorii.
Dupa ce s-au racit, mini-checurile se pot orna cu ciocolata alba topita, zmeura si frunze de roinita.