Desert mere coapte

de CameliaR in Dulciuri, 29 Mai 2017 | 4552 vizualizari

 

Un desert simplu, foarte aromat si de repetat! Eu am ales sa folosesc pentru umplutura seminte si fulgi de ovaz, portocala, ciocolata, gem de caise, pulpa de mere si scortisoara. Puteti sa le umpleti cu ce doriti voi. Merge foarte bine si o umplutura de nuca cu stafide, miere si scortisoara. Indiferent de ce compozitie o sa alegeti, cu singuranta, gustul o sa fie deosebit de bun.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • 6 cuburi de ciocolata
  • seminte asortate
  • fulgi de ovaz
  • 1 jumatate de portocala
  • 1 lingura gem de caise
  • 2 linguri pulpa de mere
  • scortisoara
  • Decor:
  • topping de ciocolata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere coapte:

Spalam merele. Taiem capacelul merelor, apoi le scoatem cotoarele. Eu am folosit o lingura pentru a scoate cotoarele si o parte din pulpa merelor. Sa nu aruncati pulpa merelor, deoarece o sa folosim o parte din ea pentru umplutura.

Intr-un bol, punem semintele si fulgii de ovaz, portocala taiata cubulete, cuburile de ciocolata tocate marunt, 2 linguri din pulpa de mere, 1 lingura  gem de caise si 1 lingurita de scortisoara. Amestecam cu o lingura.  Adaugam cate 3 linguri de compozitie in fiecare mar. Punem capacelul peste compozitia pusa in mere.

Punem merele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le introducem in cuptorul preincalzit, la 190 grade C, pana merele sunt moi. Le scoatem din cuptor si le lasam 10 minute la temperatura camerei. Dam la o parte capacelele, apoi punem ciocolata topita peste mere. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere coapte" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de mere si ciocolata