Un desert rapid si racoros!
Blat:
Crema:
Blat:
Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea.
Bate galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza, pana se ingroasa putin, cu ajutorul unui tel. Apoi adauga laptele, vanilia si coaja de portocala.
Rastoarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor cu o spatula pana se incorporeaza bine.
Amesteca praful de copt cu faina si pune cate putin in compozitie, amestecand cu miscari lente, de jos in sus.
Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt (25 x 35 cm) si rastoarna compozitia. Niveleaza usor si coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade penstru 15-20 de minute, pana se rumeneste usor.
Scoate tava si acopera blatul cu un prosop umed si lasa-l asa pana pregatesti crema si pana se raceste complet.
Crema:
Mixeaza smantana pentru frisca pana se ingroasa.
Separat, mixeaza mascarpone cu zaharul pudra pana devine cremos si adauga frisca.
Separat, mixeaza capsunile congelate pana obtii un piure fin si gros si adauga-l in crema.
Pune vanilia si omogenizeaza bine crema.
Asamblare:
Pune cercurile in paharele de desert, apoi umple cu crema de capsuni si decoreaza cu bucati de blat si capsuni proaspete.
Lasa paharele la frigider pana in momentul servirii
1
Se poate asambla si sub forma de rulada, daca in crema se adauga si putina gelatina.