Desert inghetata de caise confiate

de RODIMUR in Dulciuri, 27 Iul 2017 | 3394 vizualizari

COMENTARII (28)

MotanLaOale 1

27.07.2017, 17:02

RODIMUR 1

27.07.2017, 17:11

Mulțumesc frumos, Motănel!

Constelatialeu 1

27.07.2017, 17:48

Eu vreau caisele....

RODIMUR 1

27.07.2017, 17:54

Bine, dragă Clementina. Și eu mănânc înghețata...!

Constelatialeu 1

27.07.2017, 17:55

Mi se pare un targ corect....

Panacris 1

27.07.2017, 18:32

RODIMUR 1

27.07.2017, 19:16

Mulţumesc frumos, Cris!

Rocsi 1

27.07.2017, 21:01

Sunt sigura ca este foarte buna! Eu nu refuz o portie!

Gherca Daniela 1

27.07.2017, 21:31

foarte buna!

RODIMUR 1

27.07.2017, 21:56

Bine, Rocsi, ai o porție mare. Să știi că este cea mai bună din câte am făcut până acum. Și e absolut naturală!

RODIMUR 1

27.07.2017, 21:56

Mulțumesc frumos, Daniela!

mirela0911 1

28.07.2017, 06:55

Buna inghetata!

RODIMUR 1

28.07.2017, 07:03

Mulțumesc, Mirela! Chiar e bună! Mai bună decât toate...

dantes 1

28.07.2017, 09:52

Delicioasa!

miki_a 1

28.07.2017, 12:11

Nu m-aș putea opri din savurat...!

RODIMUR 1

28.07.2017, 12:18

Mulțumesc, Dante!

RODIMUR 1

28.07.2017, 12:19

Mulțumesc, Miki! Într-adevăr, este cea mai bună și naturală...!

Rahela Velicu 1

28.07.2017, 14:35

Buna!

madi_marin 1

28.07.2017, 16:19

RODIMUR 1

28.07.2017, 18:14

Mulțumesc, Mimi!

RODIMUR 1

28.07.2017, 18:15

Mulțumesc, Madi!

mihaelar63 1

30.07.2017, 01:14

Nu-s nazuroasa , iau si caisele si inghetata )

RODIMUR 1

30.07.2017, 07:48

Bine, Mihaela,iar eu ți le ofer cu mare plăcere...!

Merisor 1

31.07.2017, 19:23

Rodica, eu am o nelămurire, cum pastrezi tu caisele confiate la borcan? Sau ai vrut sa spui caise din compot?

RODIMUR 1

31.07.2017, 19:49

Merișor, e vorba de caise din dulceață. Am scris asta, de fapt, în rețetă. "Confiat" înseamnă conservat prin fierbere în sirop (ceea ce se întâmplă cu fructele în dulceață). Fructele sunt apoi uscate și glasate, dar având în vedere scopul meu, nu mai era cazul să le usuc. Deci, confiate pe jumătate (fierte în sirop pentru conservare) pentru precizie maximă și pentru a lămuri nelămuriri, dar și în ideea că acest cuvânt ("confiat" are o temă comună cu ceea ce înseamnă "dulceață" în limba franceză ("confiture". Deci, confiate (conservate), din confiture/dulceață. Or, dacă nu, hai să inventăm alte cuvinte, sau să scriem titluri de căte două rânduri, ca în literatura veche (de oriunde).

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kasekuchen