Desert inghetata de banane si unt de arahide

de RODIMUR in Dulciuri, 28 Iul 2019 | 2650 vizualizari

 

Zilele trecute am făcut o porție mare de înghețată, diferită de cele pe care le fac eu, de obicei, după o rețetă la care m-am gândit mult până am pus-o în aplicare. Lista de ingrediente este destul de mică, zahărul este în cantitate mică (se poate renunța la el, eventual, dacă așa se dorește) și nu conține lichide, ceea ce reduce total riscul de a avea ace de gheață. În plus, se face destul de ușor. 
Chiar am fost curioasă cum va ieși... Acum pot spune că este o înghețată densă, consistentă și foarte bună, dar ca să se înmoaie, trebuie scoasă din congelator, cu cel puțin 10 minute înainte de consum, din cauza densității conferite de untul de arahide.

 

INGREDIENTE

  • 4-6 banane coapte
  • 300 grame de unt de arahide
  • Pentru frișcă:
  • 500 ml de smântână naturală
  • 1-2 linguri de zahăr tos fin (opțional)
  • Pentru decor:
  • sirop de fructe
  • ornamente decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de banane si unt de arahide:

Mai întâi se prepară frișca din smântână naturală mixată cu zahărul tos fin, după care, când este gata, se dă la rece, în frigider.

Bananele se decojesc, se taie în bucăți și se mixează fin. Se adaugă în blender și untul de arahide, adăugat puțin câte puțin (pentru că este foarte dens și îngreunează mult mixarea). După ce s-a adăugat tot untul de arahide și compoziția este omogenă, se adaugă treptat și frișca rece.

Când compoziția de înghețată este omogenă, se toarnă într-un vas curat și uscat și se dă la congelator, pentru 7-8 ore, sau poate chiar până a doua zi.

Pentru servire, înghețata se scoate din congelator cu 10 minute înainte, ca să se înmoaie și să poată fi porționată ușor cu dozatorul, sau cu lingurița specială.

Se decorează cu sirop de fructe, toping de ciocolată, fructe, sau ornamente decor.

TIPS-URI

1

Pentru frișcă, folosiți smântână rece, proaspătă și naturală.

2

Când faceți frișca, nu insistați foarte mult mixarea, pentru că smântâna, mai ales dacă este foarte grasă, s-ar putea transforma în unt. Pentru înghețată, frișca nu trebuie să fie foarte tare. Gândiți-vă că unele rețete se fac cu iaurt, folosit chiar așa cum este...

3

Puteți amesteca untul de arahide manual, în care să adăugați treptat bananele, după ce le-ați mixat.

4

Puteți renunța la zahăr, când preparați frișca, pentru că atât fructele (bananele coapte), cât și untul de arahide sunt suficient de dulci.

5

Scoateți înghețata din congelator cu 10 minute înainte de servire, ca să se înmoaie puțin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de banane si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu capsune