Desert guguluf cu fructe de padure

de Meea in Prajituri, 5 Mai 2017 | 4380 vizualizari

 

Incep să fiu pe lângă de tot cu denumirea rețetelor, dar chiar nu știu cum să surprind în câteva cuvinte secretele din spatele fiecărei rețete, pentru că deși pe aceasta am numit-o ”Guguluf cu fructe de pădure”, în spatele acestei bunătăți se află un secret și nu este deloc o rețetă ”clasică”. Nu vă spun încă secretul, mai așteptați un pic pentru că aș vrea să vă mai povestesc ceva. Am trăit pentru prima dată o experiență de neuitat săptămâna aceasta! Mă întâlnisem cu o fata taare drăguță (pe care nu o cunoșteam personal) și mi-a zis: ”Tu ești Meea, autoarea blogului Delightsbymeea nu? Îmi plac rețetele tale și m-am apucat și eu de gătit de când îți urmăresc rețetele!”. Mi s-a umplut inima de bucurie! A fost un sentiment plăcut să întâlnesc una dintre cititoarele mele și, mai ales, să văd că am încurajat-o să se apuce de gătit! Denisa, dacă citești această postare, te salut cu drag și mă bucur ca te-am întâlnit!

          Bine, gata, vă spun acum secretul din spatele rețetei mele. Pare că am pus 1 kg de gelatină în cremă, nu? Ei bine, NU AM PUS DELOC! Cum de? Am făcut crema ca și jeleul prăjiturii Fanta, doar că în loc de suc Fanta de portocale am folosit Fanta de struguri, iar în loc de budincă de vanilie. am folosit budincă de căpșuni. Simplu, nu? Așadar, astăzi facem împreună guguluf cu fructe de pădure și budincă de căpșuni, fără gram de gelatină! 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 3 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 3 linguri apă
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • Ingrediente cremă:
  • 400 ml suc Fanta de struguri
  • 1 plic budincă de căpșuni
  • 3 linguri zahăr
  • fructe de pădure
  • 50 ml ciocolată albă
  • 2 linguri ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf cu fructe de padure:

         Mixăm spumă tare albușurile împreună cu cele 3 linguri de apă și sarea. Punem zahărul și continuăm mixarea, până când spuma stă băț. Adăugăm gălbenușurile, făina și praful de copt.
         Ungem forma pentru copt cu puțin ulei și tapetăm cu făină. Turnăm apoi blatul în formă și nivelăm ușor. Lăsăm tava la cuptor până când blatul trece testul cu scobitoarea.

          Într-un vas, amestecăm conținutul plicului de budincă cu zahărul și 100 ml de suc, astfel încât să nu mai aibă cocoloașe. Turnăm și restul de suc și lăsăm amestecul pe foc mic, amestecând continuu, până când amestecul se îngroașă ca o budincă.

Tăiem un mic ”capac” deasupra blatului. În mijloc, ”decupăm” un mic șanț pe care urmează să îl umplem cu crema răcită (puțin). Iarăși nu știu sa prezint procesul cum trebuie, dar dacă priviți poza de mai jos veți înțelege. Crema rămasă o întindem ușor pe marginile blatului, lăsând-o să curgă ușor.

         Decorăm cu fructe de pădure, zahăr pudră și ciocolată albă topită ( topiți ciocolata pe foc mic împreuna cu cele 2 linguri de ulei).
          Lăsăm prăjitura la rece, cât de mult avem ocazia! A mea a stat jumătate de oră, apoi a fost devorată haha:)).


TIPS-URI

1

reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/05/guguluf-cu-fructe-de-padure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

ieri la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac