Ce-mi place acest desert.
O consider ca una din prajiturile mele preferate.
O gasiti in toate 'boulangeriile' din Paris simpla sau cu fructe.
Este simpla si economica, reteta de baza continea numai: oua, zahar, faina si lapte.
Astazi intalnim diferite variante, cu fructe proaspete sau uscate, cu nuca de cocos...- vezi toate retele mele de flan aici .
Incalziti cuptorul la 180° C.
Taiati pastaia de vanilie in lungime si radeti miezul cu un cutit.
Intr-o oala cu fundul dublu si clatita cu apa rece puneti laptele la fiert cu pastaia de vanilie si miezul recuperat.
Aduceti la fierbere.
Intre timp bateti bine ouale cu zaharul, adaugati amidonul de porumb diluat in laptele de cocos.
Amestecati bine si turnati deasupra laptele fierbinte amestecand in continuu.
Varsati compozitia in oala cu fund dublu si puneti pe foc mic.
Amestecati si lasati sa se-ngroase.
Ungeti un vas pentru cuptor (24- 26 cm ) si varsati compozitia.
Coaceti 40 - 50 minute, o coaja frumoasa se va forma la suprafata.
Lasati sa se raceasca complet si dati la rece timp de cate ore inainte de a servi.
Bun flan !