Blat:
– biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie
– untul se topeste in cuptorul cu microunde si se adauga peste biscuitii maruntiti
– se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza
– compozitia rezultata se asaza intr-o tava de tort cu pereti detasabili, tapetata cu folie alimentara (folia am trecut-o pe sub partea inferioara a tavii, astfel incat doar peretii au fost tapetati cu folie alimentara)
– cu o lingura se preseaza blatul si se da la frigider pentru circa 30 de minute
Crema:
– frisca se mixeaza cu zaharul pudra adaugat treptat, pana se intareste si se tine de paletele mixerului
– gelatina se pune la hidratat in 3 linguri de apa, timp de 5 minute
– mascarponele se adauga peste frisca dulce si se mixeaza pana la omogenizare
– gelatina se topeste la microunde si se adauga peste crema, mixand energic timp de 1 minut
– biscuitii se rup bucatele si se pun in crema amestecand cu o lingura, pana la „incorporarea” bucatilor de biscuiti in crema
– crema obtinuta se aseaza peste blatul de biscuiti, se uniformizeaza, se decoreaza dupa gust si se da la frigider pentru circa 4 ore
– dupa cele 4 ore, se scoate cu grija din tava, se portioneaza si se serveste