E o reteta preluata de la Daniela si ii multumesc de idee. Mi-a placut mult aspectul de 3 culori intr-un chec si aromele de la vanilie si coaja de portocala.
Batem albusurile bine cu sare si zahar; cand s-a dublat volumul, adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem coaja de portocala razuita si vanilia. Batem bine si adugam apoi uleiul si faina amestecata cu praf de copt.
Pregatim o forma de chec si o ungem cu margarina si o pudram cu faina; incingem cuptorul la 160 grade C.
Din compozitie luam intr-un bol o parte din aluat, amestecam cu cacao (eu am pus ciocolata in pudra, dar e mai bine cu cacao); in alt bol punem alta parte de aluat, adaugam putina cafea solubila (eu am avut cafea cu cereale de la nestle); in forma turma treptat aluat alb-apoi cu cafea si apoi cu cacao-repetam pana terminam aluaturile. Mereu turnam in mijlocul formei, in mijlocul aluatului dedesupt.
Dam la cuptor, la 160 grade C, pt circa 50 minute Testam cu scobitoarea.
Cand scoatem din forma si e mai rece, pudram cu zahar pudra..