Fie ca il faci pentru Valetine's Day, imprumutat de la americani, fie pentru romanescul Dragobete, acest chec e ideal sa ii arati persoanei iubite cat tii la ea si mai ales... sa ii faci o surpriza dulce.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.
Chec de zmeura:
Chec de cacao
Glazura:
Se prepara primul chec, cel de zmeura: se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cand se umfla bine se adauga treptat zaharul. Se bate bine pana se obtine o bezea ferma si zaharul este topit. Se pun galbenusurile peste bezea, se adauga vanilia si se mixeaza usor pana se incorporeaza. Se amesteca pudra de zmeura cu faina si se cerne in compozitie, putin cate putin si se incorporeaza cu o spatula, amestecand lejer, de jos in sus. Se pune colorantul rosu si se amesteca pana se obtine culoarea roz intens.
Pudra de zmeura nu coloreaza asa tare, deci este nevoie de colorant.
Nu este nevoie de praf de copt pentru ca va creste de la albusurile spuma.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de chec si se rastoarna compozitia. Se niveleaza si se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se scoate checul din tava, se indeparteaza cu grija hartia de copt si se lasa la racit pe un gratar, pus pe o parte.
Cand s-a racit complet se taie in felii de 1,5 cm grosime.
Cu ajutorul unui cuter in forma de inima se decupeaza pe mijloc fiecare felie. Se pastreaza inimioarele in ordinea in care au fost taiate.
Se prepara checul de cacao, la fel ca cel de zmeura. Faina se amesteca cu cacaua si se cern in compozitia de oua.
Se pune un sfert din compozitia de chec de cacao in tava tapetata cu hartie de copt. Se asaza apoi inimioarele de chec roz pe mijloc, una in spatele celeilalte, bine lipite una de alta. Se pune restul de compozitie de cacao de jur imprejurul inimioarelor si deasupra, se niveleaza usor si se coace checul la 180 de grade pentru 40 de minute.
Se face iar testul cu scobitoarea, se scoate din tava, se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit pe o parte, pe un gratar.
Pentru glazura, se mixeaza crema de branza cu untul moale, se adauga zaharul pudra si zmeura deshidratata.
Se imbraca checul si se decoreaza dupa plac cu fulgi de ciocolata si zmeura deshidratata.
1
Zmeura deshidratata o gasiti in supermarket la raionul cu fructe uscate.