Desert briose cu nuci si dulceata de visine decorate cu trandafiri de frișcă

de Ancutsa in Prajituri, 25 Mai 2020 | 2819 vizualizari

 

Brioşe cu blat de nucă, umplute cu dulceață de vișine, decorate cu trandafiri din frișcă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru brioșe:
  • 2 ouă,
  • 2 albușuri,
  • 5 ml îndulcitor,
  • un praf de sare,
  • 2 linguri făină,
  • 4 linguri nucă măcinată,
  • 7 g praf de copt,
  • Pentru umplutură:
  • Dulceață de vișine, după gust,
  • Pentru decor:
  • 250 ml frișcă lichidă,
  • 1 lingură suc de sfeclă roșie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu nuci si dulceata de visine decorate cu trandafiri de frișcă:

Pentru brioşe:

Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca și făina, amestecând după fiecare tranșă, la viteză mică. Se toarnă compoziția într-o tavă de brioşe.

Eu am copt unele în tavă obișnuită, folosind hârtiuțe de brioșe, iar altele în tavă pentru brioșe la care am folosit și hârtiuțe speciale, dar s-au lipit hârtiuțele de aluat, tava a ținut probabil mai strâns aluatul. De aceea, vă recomand ca dacă folosiți o tavă pentru brioșe, să nu-i mai puneți și hârtiuțe, ci doar să o ungeți cu grăsime și s-o tapetați cu făină (adică fără acele hârtiuțe).

Se coc la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 20 minute (în funcţie de cuptor) sau până trec testul scobitorii. Se lasă la răcit, apoi se scot din hârtiuțe, dacă ați folosit unele.

 

Pentru umplutură:

Se scobesc brioșele cu o linguriță și se umplu cu dulceață. Optați pentru una mai acrișoară, astfel încât desertul final să nu fie doar ceva dulce, ci ușor dulce și aromat.

 

Decor:

Se bate frișca lichidă, cu mixerul, până devine cremoasă, apoi o parte din frișcă se amestecă împreună cu sucul de sfeclă roșie, pentru a o colora astfel natural. Se umple un poș cu frișca albă și cea colorată și se decorează brioșele cu trandafiri în degradé.

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/briose-cu-trandafiri-nuci-dulceata-de.html

 

TIPS-URI

1

Sfat: Am umplut două brioșe și cu gem de căpșuni, însă se simt mai dulci. De aceea, vă recomand o dulceață mai acrișoară, cum este cea de vișine, pentru a echilibra aromele, ținând cont că frișca este îndulcită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu nuci si dulceata de visine decorate cu trandafiri de frișcă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada Krantz