Brioșa este ideala pentru a fi servita alături de o cafea sau un ceai. Este o rețeta ușoara, care nu necesita prea mult efort pentru preparare deoarece se amesteca ingredientele toate odată și nu durează mai mult de 10 min omogenizarea lor. Sa va fie mai ușor pregătiți toate ingredientele cu o jumătate de ora înainte. Untul, când treceți la mixarea lui, trebuie sa fie foarte moale.
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Într-un bol puneți zaharul cu untul tăiat cubulețe și mixați 3 min, după care adaugați ouăle pe rand, unul cate unul continuând sa mixați la viteza maxima.
Micșorați viteza mixerului și adaugați faina puțin cate puțin, turnând și laptele alternativ, adaugăm sarea, praful de copt,esențele,coaja de lămâie și portocala, fulgii de ciocolata ( păstrând o cantitate mica de fulgi pentru ornarea brioșelor) omogenizând toate ingredientele. In loc de fulgi de ciocolata, dacă nu aveți, puteți folosi ciocolata rasa, iese la fel de bine rețeta.
Pregătiți tava speciala pentru brioșe.
Daca aveți o lingura de înghețata la îndemâna, adaugați compoziția cu aceasta, e mai ușor.
După ce ați umplut tava, ornați cu fulgi de ciocolata pe deasupra și introduceți brioșele la cuptorul preîncălzit la 175 grade C, timp de 20 minute.
După expirarea timpului se scot din cuptor și se lasă la răcorit.
Sper sa va place aceasta rețeta și sa o încercați. Va doresc pofta buna și va aștept la rețeta următoare.