Desert briose cu crema de unt si branza

de cristina1985 in Prajituri, 22 Iul 2019 | 1680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 150 g faina
  • 2 lg cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • un praf sare
  • 100 g unt
  • 30 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lg-ta esenta rom
  • Crema de unt si branza:
  • 50 g unt moale
  • 150 g crema de branza cu mere si stafide
  • 2 lg zahar pudra
  • Ornat:
  • bombonele pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu crema de unt si branza:

Pentru briose: se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea. Untul se topeste si se lasa la racit. Se adauga peste faina, laptele, ouale, esenta rom si untul. Se pune aluat in forme de briose (eu am avut forme de silicon si de aceea nu am folosit hartie de copt) si se coc cam 18 - 20 minute, sau pana sunt gata. Se incearca cu un betisor.

Crema: untul la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul pudra si crema de branza cu mere si stafide (nu am gasit cu vanilie). Se pune crema peste briosele racite si se orneaza cu bombonele din zahar.

Mi-au iesit 11 briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu crema de unt si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec in doua culori