Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri

de Merisor in Prajituri, 7 Apr 2019 | 3385 vizualizari

 

De când am primit delicioșii bănuți de ciocolată albi și negri, de la Green Sugar, m-am gândit la aceste minunate brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri.
Au ieșit tare gustoase și aspectuoase așa în două culori!
Blatul este ușor umed, iar pe la mijloc ne întâmpină gustul bănuților de ciocolată, topiți în interior.
Cei albi, de deasupra s-au topit, dar am mai plusat cu alții, pentru aspect și gust intens de ciocolată albă.
Și în plus, este un desert fără zahăr, pentru că am folosit îndulcitor natural green sugar, pe bază de ștevie, îndulcitor care se regăsește și în bănuții de ciocolată.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 125 g îndulcitor natural green sugar
  • 250 g unt cu 82% grăsime
  • 200 g iaurt
  • 550 g făină
  • 30 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • un praf de sare
  • bănuți de ciocolată cu lapte și green sugar
  • bănuți de ciocolată albă și green sugar
  • green sugar pudra, pentru decor
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri:

Frecăm untul moale cu îndulcitorul și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, ouăle. Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul care se va stinge în aciditatea iaurtului. Amestecăm 450 g făină cu praful de copt și le cernem deasupra celorlalte ingrediente, amestecând intens și omogenizând compoziția. Adăugăm și esența de vanilie, apoi împărțim compoziția în două părți egale. Într-o parte adăugăm cacaua, cernută, iar în cealaltă mai adăugăm 50 g făină. Omogenizăm ambele compoziții. Punem în jumătate din formele de brioșe câte o lingură de compoziție albă. Adăugăm un bănuț de ciocolată cu lapte, apoi punem câte o lingură din compoziția neagră și adăugăm câte un bănuț de ciocolată albă. În restul formelor de brioșe punem compozițiile invers, pentru un aspect diferit. Formele de brioșe trebuie umplute cam 3/4, nu mai mult. Așezăm formele de brioșe într-o tavă de cuptor încăpătoare, pe care o dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade. Coacem delicioasele brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Pentru că bănuții de ciocolată albă de la suprafața brioșelor s-au topit, după ce scoatem brioșele din cuptor, mai așezăm câte un bănuț deasupra. Acesta se va lipi de brioșă, înmuindu-se doar ușor la contactul cu brioșa fierbinte. Servim delicioasele brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri, pudrate cu green sugar pudră.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

08.04.2019, 09:11

Delicioase!

simona72 1

09.04.2019, 15:43

Hai ca vin la cafea!!

RuxyRux 1

10.04.2019, 17:24

Mi-am luat cateva pentru dimineata la cafea...delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de unt