"Bunatati de Paste"
“Babka” este o un desert traditional polonez, servit de obicei duminica de Paște.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/03/babka-cu-lamaie-prajitura-traditionala.html
Sirop :
Prajitura :
In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugati amestecul faina, amidon de porumb si praful de copt si amestecati bine.
Puneti apoi coaja rasa si sucul de la o lamaie.
Incorporati untul topit si racit.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Puneti compozitia obtinuta in vasul uns (forma de kouglof sau de savarin) si coaceti timp de 45 de minute.
Pregatiti siropul : Extrageti sucul de la o lamaie si amestecati-l cu zaharul pudra. Rezervati.
Dupa 45 de minute scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca un pic si scoateti din forma (eu am scos-o fierbinte si am avut un mic incident :)).
Ungeti cu siropul pastrat si lasati sa se raceasca complet. Decorati cu zahar pudra.
Taiati felii si serviti !