Deliciu cu mascarpone si capsuni

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Mai 2013 | 12010 vizualizari

 

Este sezonul capsunilor si e pacat sa nu profitam din plin.Am ales sa fac acesta prajitura,m-am inspirat un pic dintr-o retea din ''Click Pofta Buna'',dar n-am tinut pasul cu ce era acolo,am improvizat,ca nu ma pot abtine....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 160 g margarina rama
  • 1 plic finesse vanilie
  • 1 plic vanilie bourbon
  • 1 plic praf de copt
  • 20-30 g pepite ciocolata
  • 300 g capsuni
  • Crema
  • 200 g ciocolata 52% cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 120 g zahar pudra
  • 100 g smantana grasa
  • 1 cutie mascarpone
  • Decor
  • glazura neagra Dr.Oetker
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu mascarpone si capsuni:

Blat:

Albusurile le batem spuma cu 5 linguri de zahar, adaugam pliculetele de finesse si vanilie bourbon. Galbenusurile le mixam bine cu 5 linguri de zahar, pana devin cremoase, apoi incorporam margarina si mixam bine. Dupa ce am omogenizat adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Dupa ce am omogenizat adaugam albusurile amestecand cu o lingura de lemn foarte usor. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia in tava, deasupra punem pepitele de ciocolata si dam la cuptor pentru 15 minute, apoi scoatem tava si adaugam capsunile. Lasam la copt pana cand trece testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca.

Crema:

Ciocolata maruntita se pune intr-un vas, se adauga zaharul farin, smantana de frisca si smantana groasa si se pune pe baie de abur pana se omogenizeaza ingredientele, nu trebuie sa fiarba. Se ia de pe foc, se lasa 15 minute sa se racoreasca si se da vasul la congelator pentru 1 ora si 1/2. Se scoate vasul si se mixeaza bine la viteza mare, apoi se incorporeaza crema mascarpone.

Asamblare:

Peste blatul racit se aseaza crema, apoi se portioneaza prajitura. Deasupra se orneaza cu glazura de ciocolata Dr.Oetker, in functie de imaginatia fiecaruia.

TIPS-URI

1

albusurile se bat cu un praf de sare

2

margarina sa fie moale

3

capsunile taiate si trecute prin zahar

4

cand taiem prajitura folosim un cutit inmuiat in apa fierbinte

5

tava are dimensiunile de 35/26

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Constelatialeu 1

19.05.2013, 14:06

Dea,nu cred,inca mai exista potential....dar e si-o lene pe undeva...

diaconta 1

19.05.2013, 15:01

ce prajitura buna si dichisita

Constelatialeu 1

19.05.2013, 15:04

Multumesc,Dia !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si fructe