Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta

de mihaelaradu in Paste, 24 Ian 2011 | 9666 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr cus-cus (sau alte paste fainoase marunte)
  • 100 gr amestec de legume mexicane (la punga, congelate)
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri vegeta
  • piper
  • 2 cani apa
  • 1/2 lingurita unt/margarina
  • 1 capatana conopida
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta:

Calim ceapa in putin ulei.

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam cus-cus-ul spalat, vegeta, piperul si mai calim 1-2 minute.

Stingem cu 1 cana de apa, urmand ca a doua cana sa o adaugam ulterior, cand pastele au inceput sa fiarba si apa a scazut. 

Cand cus-cus-ul e aproape fiert, adaugam legumele mexicane (nu e necesar sa le decongelam in prealabil, dar trebuie trecute sub un jet de apa rece inainte de a le adauga la paste).

La sfarsit, adaugam untul si mai lasam sa clocoteasca de 2-3 ori.

Intre timp, spalam conopida, o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa rece.

Servim cus-cus-ul cu buchete de conopida si 1-2 linguri de iaurt.

TIPS-URI

1

cus-cus-ul se poate servi si fara conopida sau ca o garnitura langa fripturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste alla napoletana