Rapid si foarte gustos, atat pot sa spun.
Pentru preparare cus cus:
Pentru sos:
Pentru snitele:
Eu nu am respectat instructiunile de pe plicul de cus cus si am procedat intocmai ca la pregatirea pastelor.
Am pus apa la fiert cu o lingurita sare, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat cus cusul si am lasat pe foc moale pana acesta s-a umflat si a absorbit toata apa. Am amestecat in el din cand in cand, dar destul de rar.
Pentru sos am tocat ceapa marunt, usturoiul l-am stivit si le-am pus intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu uleiul si apa. Am acoperit si am lasat sa se inabuse bine dupa care am asezonat cu condimentele, iar cand ceapa a fost destul de patrunsa am adaugat ketchupul si am mai lasat cateva minute.
A iesit un sos dulce picant, foarte bun.
Pentru snitele am feliat carnea si am batut-o bine, am presarat sare si am lasat-o putin la odihnit asa.
Ouale le-am amestecat cu mustarul laptele, sare si faina cat sa iasa o compozitie de consistenta unei smantani, mai subtire.
Am pus ulei la incins in tigaia antiaderenta, am trecut carnea intai prin faina apoi prin compozitia cu ou si am prajit la foc mai tare pe ambele parti.
Pofta buna!
1
In loc de lapte in compozitia pentru snitele se poate pune apa minerala, le fragezeste.
2
daca cus cusul iese prea gros se poate dilua cu apa calda sau chiar lapte caldut neindulcit.