Cum se face coliva lipoveneasca - Kutya

de DinDragostePentruGatit in Vegan / Raw vegan, 9 Feb 2013 | 10747 vizualizari

 

Cum se face coliva lipoveneasca. Are ca şi ingrediente doar grâu fiert şi miere de albine şi se numeşte kutya. Când şi când, mi se face poftă... mai ales în zile de post, o servesc ca mic dejun sau gustare. De data asta am folosit arpacaş, nu aveam grâu.

 

INGREDIENTE

  • 200 g arpacaş
  • miere de albine.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva lipoveneasca - Kutya:

Cum se face coliva lipoveneasca. Arpacaşul fiind din comerţ, era destul de curat, nu mai era nevoie să aleg bob cu bob. 

Se spală în câteva ape şi se pune la fiert în circa 1 litru de apă. 

După ce s-a fiert, se strecoară şi se serveşte cu miere de albine. 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

O gustare şi un dulce destul de nevinovat, din punct de vedere caloric, 100 g - circa 100 kcal.

2

Nu pun mierea în toată cantitatea de arpacaş, pun în momentul servirii în bol, arpacaşul se întăreşte stând mult timp în miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva lipoveneasca - Kutya" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

09.02.2013, 21:23

Panacris 1

09.02.2013, 21:30

coliva 1

17.05.2013, 22:35

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face coliva - traditie si semnificatie