Inainte ca verdeturile sa imbatraneasca in gradina, imi fac provizii in congelator.
Haideti sa vedeti Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna. Foarte simplu si usor!
Ingrediente pentru Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna:
Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna
Loboda: Frunzele de loboda le spal bine in mai multe ape, apoi le scurg cat de bine pot ( eventual folosesc uscatorul de salata) . In pungi curate asez loboda in portii potrivite pentru o mancare, apoi presez bine pentru a elimina aerul si rulez sau leg punga la gura. Pastrez la congelator si astfel pot prepara ciorbita de loboda toata vara si toamna, cand in gradina deja se usuca.
Spanac si stevie: Spalam bine frunzele, in mai multe ape curate. Indepartam nervurile proeminente, pastrand doar partea frageda pe care o scufundam 2 secunde in apa clocotita, doar cat sa se inmoaie putin. Scurgem bine de apa si punem in pungi pe care le vom pastra la congelator.
Haideti sa vedeti cum facem noi si Legume uscate pentru mancaruri (vegeta), iar aici aveti o tehnica de conservare a lobodei pe care am testat-o si rezultatul este ok Loboda la borcan pentru iarna
Va recomandam si aceasta tehnica de conservare pentru Frunze de vita pentru sarmalute