Cubulete insiropate cu cocos

de ela in Prajituri, 20 Feb 2010 | 20912 vizualizari

 

daca vreti sa va topiti de placere asa cum se topeste prajitura asta in gura...

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 8oua
  • 1cana si jumatate faina
  • 1cana si jumatate zahar,
  • 2lingurite amidon,
  • 3linguri apa fiarta,
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • pentru glazura:
  • 4cani lapte,
  • 2cani de zahar,
  • 200gr unt,
  • 4linguri cacao neagra,
  • 1esenta de vanilie,
  • 150gr nuca de cocos mai mare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cubulete insiropate cu cocos:

BLAT:separi galbenusurile de albusuri.Freci galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste.Bati albusurile cu un praf de sare pana ce se intaresc.Adaugi treptat spuma de albusuri peste galbenusurile frecate,apoi pe rand,apa fiarta,amidonul,coaja rasa de lamaie si faina in ploaie.Torni aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Pui la cuptor la foc moderat 20minute.Dupa ce s-a copt blatul tai in patatele cu un cutit bine ascutit si trecut mereu prin apa rece.

glazura

Dizolvi cacaoa intr-o cana cu lapte,adaugi laptele ramas,zaharul si vanilia si fierbi la foc mic,amestecand din cand in cand.Cand clocoteste adaugi untul taiat cubulete si amesteci pana se topeste si siropul se ingroasa putin.Pui bucatile de prajitura in sirop si le lasi cateva clipe sa se insiropeze bine apoi le scoti pe un platou si le lasi sa se scurga putin.Pui pe o farfurie intinsa cocosul si tavalesti in el fiecare bucata de prajitura insiropata.Se topeste in gura...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cubulete insiropate cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine