Crostoli

de gaby_duceag in Dulciuri, 20 Mar 2013 | 13080 vizualizari

 

Sau unul dintre cele mai simple deserturi. Mi se intampla uneori chiar sambata sa nu am chef sa fac ceva dulce. Si ghici cine plange duminica ca n-are desert ?:))) Daca duminica trecuta am preparat rapid o panna cotta cu ciocolata, duminica asta am facut din doua miscari acest rapid desert pe care-l vazusem de muuuult la Miha.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 250 gr faina alba
  • un vf. cutit sare
  • zahar pudra
  • ulei
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostoli:

Intr-un bol amesteca frisca cu zaharul vanilat si putina sare.

Adauga treptat faina, omogenizand. O adaugi toata si incepi sa framanti usor cu mana. Trebuie sa obtii un aluat elastic pe care sa-l poti intinde usor cu sucitorul.

Pe blatul infainat intinzi o foaie din care decupezi cu ajutorul unei forme (eu am facut stelute) bucati din aluat pe care le plonjezi in baie de ulei incins.

Daca le faci subtiri vor iesi mai crocante, iar daca intinzi foaia mai groasa vor iesi crostoli mai pufoase.Le lasi pana se auresc usor.

Le scoti pe un platou pe care ai pus servetele (pentru a absorbi surplusul de ulei) si pudrezi din abundenta cu zahar pudra.

La noi au fost gata (de mancat) in 5 minute :P

Sursa

 

TIPS-URI

1

Daca prepari crostoli cu frisca vegetala vei avea un desert de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

claudiaO 1

25.11.2019, 15:24

abstract01 1

25.11.2019, 23:31

mihaelar63 1

26.11.2019, 00:17

Nu se stie de ce , eu am lipsit de la stelutele acestea . Nu cer ... Stiu )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu nuca, mar si rahat