Crostoli

de epurasha2bb in Prajituri, 4 Mar 2011 | 5634 vizualizari

 

un desert de origine italiana, crocant si delicios si foarte simplu de facut!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura ulei de masline cu aroma de trufe albe(pueti pune orice fel de ulei)
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 varf cutit cu sare
  • 1 varf cutit cu praf de copt
  • 350 g faina alba cernuta
  • 1 lingura crema de lapte cu extract de nuca de cocos(optional, puteti inlocui cu putin unt moale nesarat)
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostoli:

Ingredientele se mixeaza toate cu exceptia fainii si a prafului de copt care se adauga ultima data si se incorporeaza fara mixare , doar cu o lingura sau tel nemetalic. Apoi cand s-a ingrosat , restul de faina se pune pe masa de lucru si rasturnam acolo aluatul nostru. Este un aluat atat de fin si pufos o placere sa lucrezi cu el!

Se intinde o foaie foarte foarte subtire din aluatul obtinut si se taie dreptunghiuri, triunghiuri, cercuri, cum vreti, care se inteapa cu varful cutitului din loc in loc sau se fac mici taieturi oblice. Se prajesc in ulei incins rapid si se servesc racite si pudrate cu zahar langa un pahar de lapte sau de limonada.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu gem