Prajitura asta a fost ,, de dat". A fost buna, buna, buna...
Foaia: margarina se framanta cu faina, sare si zahar, zahar vanilat. La final se adauga apa, se omogenizeaza bine si se da la rece.
Merele se curata de cotoare si se toaca cuburi. Nucile se prajesc.
Intr-o oala punem zaharul si merele, le amestecam bine si cand zaharul incepe sa se caramelizeze adaugam vinul, margarina si nucile si scortisoara. Le lasam pe foc pana ce merele se inmoaie putin si solutia se leaga . Se da la rece.
Intr-o tava cu marginile detasabile intindem foaia. Intepam cu furculita din loc in loc. Foaia trebuie sa fie mai mare decat marimea tavii pentru a putea acoperi pe margini merele. Adaugam cu o lingura merele, se asezam bine si uniform. Zeama ramasa se amesteca cu o lingurita de amidon, se da pe foc pana se ingroasa si cand se racoreste putin se adauga peste mere. Pliem marginile aluatului peste compotie si bagam la cuptor pentru 30 minute.
La final se pudreaza cu zahar.