Creveti cu risotto tricolor si sos de mazare

de nico15 in Fructe de mare, 2 Iul 2012 | 5115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g creveti Black Tiger
  • 150 g de orez tricolor
  • 10 g de curcuma
  • 50 ml smantana lichida
  • 150 ml vin alb
  • 150 g de ceapa
  • 50 g de telina
  • 5-10 g de usturoi
  • 120 g de unt
  • 150 g de Mazare
  • 100 g de Morcov
  • sare, piper
  • 150 ml de ulei de masline
  • cateva frunze de salata Lollo rosa si lollo Bianca
  • 100 g de parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu risotto tricolor si sos de mazare:

Se curata creveti iar din coji(carapace) se va face un stoc(supa). In aceasta supa vom adauga ½ de ceapa si 1 morcov de marime potrivita si telina. Se adauga sare si putin ulei de masline si se lasa sa fiarba.

Intr-o tigaie punem jumatate din cantitatea de unt si adaugam si ulei de masline, dupa ce acestea s-au topit adaugam 50 de g de ceapa si doi catei de usturoi feliati foarte fin.

Cand acestea au prins o culoare aurie se adauga crevetii si lasam sa se soteze pentru inceput pe prima fata dupa care ii vom intoarce si pe cealalta parte. Dupa ce au prins culoarea corespunzatoare adaugam putin vin alb si lasam sa se imbine aromele de ceapa, usturoi si vin, dupa care luam de pe foc si ne vom apuca de risotto.

In alta tigaie separat adaugam unt si ulei in tigaie, adaugam ceapa taiata brunoise si morcovul ras pe razatoarea mica si lasam sa se soteze, cand consideram ca legumele sunt gata adaugam peste orezul si amestecam. Dupa ce orezul devine lucios adaugam vinul sare si piper si lasam sa se evapore alcoolul, continuand gatirea lui. Dupa evaporarea alcoolui incepem sa adaugam stocul, pentru inceput un polonic, iar dupa ce acesta se evapora mai adaugam o proportie corecta ar fi 1la 3 si lasam sa intre lichidul in orez.

Dupa ce am pus cantitatea optima pentru risotto-ul nostru adaugam salata care a fost taiat foarte subtire si  smantana lichida, pentru ca preparatul nostru sa devina cat mai cremos. La final adaugam parmezan si mai lasam 2 minute, dupa care luam de pe foc.

Adaugam 2-3 cubulete de unt(15 g maxim) dupa ce am stins focul la risotto pentru a preveni formarea de pojghita deasupra.

Mazarea congelata si ea a fost pusa la fiert iar cand este gata se va scurge de zeama si se va pune in blender, tot aici vom pune ceapa si usturoiul in care am sotat crevetii si 2-3 linguri din stoc(supa de creveti si legume) si blendam, adaugam putin ulei de masline saram si piperam, daca doriti sosul mai zemos puteti sa adaugati mai mult stoc.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu risotto tricolor si sos de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Mihaela11_jo 1

03.07.2012, 23:19

Ce harnicutza ai fost zilele astea

Sim0na 1

03.07.2012, 23:36

Foarte fain arata

nico15 1

06.07.2012, 18:04

Mai Simo, italianca inca nu sunt, hahaha, am incercat ceva mai usor si cum am vazut ca este "fitza: si :trendul" spre creveti am zis de ce nu, ca doar la Masterchef numai de asta am auzit asa ca am facut aceasta reteta. Miha asa este nu prea am avut timp si acum am intrat si am atasat mai multe dar si asa tot mai am sper in week-end sa rezolv atasarea retetelor atat pe bucataras cat si pe www.reteteleluisupernico.blogspot.com, necesita cam mult timp si aici sunt cam deficitara.
Pupicei dragelor.
Nico

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Orez cu creveti si midii