Cred ca e cel mai usor de facut ...mai ales cand trisezi un pic si cumperi o cutie de crema de cremsnit special!
Se freaca galbenusurile cu zaharul.
Se adauga esentele si coaja de lamaie.
Separat se mixeaza laptele rece (750ml) cu praful de crema cremsnit cumparat pana se intareste.
Se combina cele 2 amestecuri si rezulta crema de cremsnit.
Se face o frisca pufoasa (pentru decor). Eu am cumparat 1 pliculet praf si l-am amestecat cu laptele (150ml) pana s-a legat si s-a facut pufoasa.
Se pune prima foaia de cremes si se adauga toata crema cremsnit. Se pune peste si ce-a de-a 2 a foaie de cremes . Deasupra acesteia se orneaza frumos cu frisca si apoi cu fructele taiale cubulete.
Se da la rece pentru minim 10-12 ore (scrie la carte).
PS: Pentru ca foile de cremsnit nu s-au inmuiat cum am crezut de mult (au ramas destul de tari chiar si dupa cateva ore bune de stat la frigider), mi s-a recomandat ca ultima foaie de deasupra sa fie stropita cu un pic de suc de portocale dupa ce se adauga prajiturii...in acest fel la final, cremesul se taie frumos si nu se sfarama, foaia inmuindu-se cat trebuie apoi.
PS2: sau mai e o varianta pe care am aflat-o dupa: cea- dea 2 foaie nu se adauga intreaga deasupra cremei, ci se farmiteaza si se pune farmitata.
1
- Pentru ca foile de cremsnit nu s-au inmuiat cum am crezut de mult (au ramas destul de tari chiar si dupa cateva ore bune de stat la frigider), mi s-a recomandat ca ultima foaie de deasupra sa fie stropita cu un pic de suc de portocale dupa ce se adauga prajiturii...in acest fel la final, cremesul se taie frumos si nu se sfarama, foaia inmuindu-se cat trebuie apoi.