Cremsnit (Cremes)

de La Ancuta in Prajituri, 31 Oct 2010 | 35564 vizualizari

 

special pentru nasul nostru (de sf. Dumitru). A fost o surpriza, cremsnitul fiind prajitura lui preferata.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 100 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura otet
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde (~20 de linguri)

Pap:

  • 2 linguri untura
  • 2 linguri faina

Crema:

  • 1 litru lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit (Cremes):

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Se amesteca bine untura cu cele 2 linguri de faina, pana devine ca o crema.

Se pune aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara. Se unge foaia cu amestecul de untura cu faina si apoi se impatura pe lungime pana la jumatate, apoi cealalta jumatate. La fel si capetele.  Ca sa intelegeti mai bine (ca din ce am explicat nu cred ca se intelege) am postat fotografii cu tehnica de imapchetare.

Dupa ce a fost impachetat se taie pe jumatate si se intind doua foi, care se coc pe dosul tavii, la foc potrivit.

Pentru crema:

Se pun 800 ml lapte la fiert. In 200 ml de lapte se dizolva zaharul si praful de budinca si se adauga in vasul in care fierbe laptele. Se fierbe pana se ingroasa. Se lasa putin sa se racoreasca.

Intre timp se bate bine frisca si se amesteca cu budinca.

Se pune o foaie de cremsnit pe un platou, se intinde usor crema iar apoi se pune cealalta foaie.

Se pudreaza cu zahar pudra din abundenta.

 

TIPS-URI

1

Imi place reteta aceasta de foi pentru ca nu trebuie impachetate si intinse de mai multe ori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit (Cremes)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

vanilla 1

02.11.2010, 13:02

delicios!!!

Adinacarla 1

02.11.2010, 19:47

wow ce bunatate aici la tine

La Ancuta 1

02.11.2010, 20:22

Vanilla, Adinacarla va multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert altfel de cremes