Crema de zahar ars

de Valentina in Dulciuri, 30 Apr 2009 | 7922 vizualizari

 

Ieri mi s-a facut o pofta de Crema de zahar ars, iar azi am trecut la executie. Cred ca e cea mai simpla reteta de ceva dulce si rapid...
Deci:

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 1 l lapte
  • zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

  Se topeste zaharul intr-o cratita, dupa care se tapeteaza peretii cam 3/4 din inaltimea cratitei.

   Se lasa cratita sa se raceasca.

    Se pune laptele la fiert la foc mic.

    Se bat ouale spuma cu zaharul vanilat.

    Se pune cuptorul la incalzit.

   Dupa ce a fiert laptele, se iau ouale batute suma si se amesteca cu laptele cald.

   Se pune amestecul creat peste zaharul topit.

  Cratita se pune in alta mai mare, la bain-marie s se pune la cuptor.

   Se tine la cuptor pana cand incepe sa prinda o culoare maronie  si esti sigur ca in mijloc compozitia s-a inchegat( verifici cu o lingura sau scobitoare).

  Se serveste doar rece, simpla sau cu frisca.

  Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Oana 1

30.04.2009, 23:18

Mmm, Vali, arata suuper!!
Pai de-aia trebuia s-o lasi mai mult la cuptor, ca ai pus-o in bain-marie...eu nu am facut asa niciodata

Bucataras 1

01.05.2009, 00:32

mamaaaa, sint lesinat dupa crema de zahar ars.

Raluca 1

01.05.2009, 09:17

Bineeeee Vali!
Mi-ai facut pofta
Eu m-as incumeta sa-i pun si niste smantana - ca doar ai vazut ce sfaturi ne-a dat bucatarul de la Sangria. Incerc si daca-mi iese ceva, va dau de stire.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi din aluat de foietaj