Crema de usturoi

de gratziela in Sosuri, 25 Mai 2011 | 6943 vizualizari

 

Azi voi fi scurtă cu povestirea pentru că bucătăria mă aşteaptă.
Am să-ţi povestesc că zilele trecute, de fericire că piaţa este o explozie de verde, am cumpărat câteva legături de usturoi verde, şi după aceea mi-am făcut meniul pentru acea zi. În dorinţa mea de a mânca usturoi verde, am pregătit cartofi prăjiţi cu scorţişoară (reţeta o găseşti aici: http://gratziela-retete.blogspot.com/search/label/vegan_%20cartofi%20cu%20scor%C5%A3i%C5%9Foar%C4%83%20%C5%9Fi%20altele) şi pe lângă ei am pregătit o cremă de usturoi care a fost foarte bună.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 căţei de usturoi uscat curăţaţi de coajă
  • 4-5 fire de usturoi verde curăţat şi spălat
  • 4-5 linguri de ulei
  • Sare grunjoasă după gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de usturoi:

Taie în două căţeii de usturoi, mărunţeşte puţin usturoiul verde şi le pune într-un blender.

Sărează aşa cum îţi place, adaugă 2-3 linguri de apă şi uleiul. Amestecă bine la blender până ce se face totul ca o pastă. Dacă blenderul nu a reuşit să toace totul, mai pune puţină apă ca să poată apuca cu cuţitul şi restul netocat. După ce s-a tocat totul foarte bine, mai adaugi apă atât cât vrei de usturoiat să-ţi iasă crema.

Să ştii că această cremă poţi s-o foloseşti la multe meniuri, chiar şi cele de Paşti, iar verdele din castronel se va asorta şi se va împăca bine chiar şi cu ouăle colorate de pe masă.

Nu vreau să te plictisesc prea mult azi, ştiu că ai foarte multă treabă, dar priveşte cât de multe culori te înconjoară şi fii fericit! Împrăştie din aceste frumuseţi şi prietenilor şi celor dragi să le împodobeşti masa de Paşti cu cele mai alese bucate, iar parfumul de zambile de pe masă să-ti facă viaţa mai frumoasă .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (19)

gratziela 1

25.05.2011, 22:41

Este si varianta cu smantana, dar este mai putin usturoiata si mai acceptabila pentru stomac (nu pentru ficat).

gaby_gabytza 1

25.05.2011, 23:04

divainbucatarie 1

26.05.2011, 09:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos cu marar