Crema de usturoi

de gratziela in Sosuri, 25 Mai 2011 | 7385 vizualizari

 

Azi voi fi scurtă cu povestirea pentru că bucătăria mă aşteaptă.
Am să-ţi povestesc că zilele trecute, de fericire că piaţa este o explozie de verde, am cumpărat câteva legături de usturoi verde, şi după aceea mi-am făcut meniul pentru acea zi. În dorinţa mea de a mânca usturoi verde, am pregătit cartofi prăjiţi cu scorţişoară (reţeta o găseşti aici: http://gratziela-retete.blogspot.com/search/label/vegan_%20cartofi%20cu%20scor%C5%A3i%C5%9Foar%C4%83%20%C5%9Fi%20altele) şi pe lângă ei am pregătit o cremă de usturoi care a fost foarte bună.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 căţei de usturoi uscat curăţaţi de coajă
  • 4-5 fire de usturoi verde curăţat şi spălat
  • 4-5 linguri de ulei
  • Sare grunjoasă după gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de usturoi:

Taie în două căţeii de usturoi, mărunţeşte puţin usturoiul verde şi le pune într-un blender.

Sărează aşa cum îţi place, adaugă 2-3 linguri de apă şi uleiul. Amestecă bine la blender până ce se face totul ca o pastă. Dacă blenderul nu a reuşit să toace totul, mai pune puţină apă ca să poată apuca cu cuţitul şi restul netocat. După ce s-a tocat totul foarte bine, mai adaugi apă atât cât vrei de usturoiat să-ţi iasă crema.

Să ştii că această cremă poţi s-o foloseşti la multe meniuri, chiar şi cele de Paşti, iar verdele din castronel se va asorta şi se va împăca bine chiar şi cu ouăle colorate de pe masă.

Nu vreau să te plictisesc prea mult azi, ştiu că ai foarte multă treabă, dar priveşte cât de multe culori te înconjoară şi fii fericit! Împrăştie din aceste frumuseţi şi prietenilor şi celor dragi să le împodobeşti masa de Paşti cu cele mai alese bucate, iar parfumul de zambile de pe masă să-ti facă viaţa mai frumoasă .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (19)

gratziela 1

25.05.2011, 22:41

Este si varianta cu smantana, dar este mai putin usturoiata si mai acceptabila pentru stomac (nu pentru ficat).

gaby_gabytza 1

25.05.2011, 23:04

divainbucatarie 1

26.05.2011, 09:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sos pesto