Azi voi fi scurtă cu povestirea pentru că bucătăria mă aşteaptă.
Am să-ţi povestesc că zilele trecute, de fericire că piaţa este o explozie de verde, am cumpărat câteva legături de usturoi verde, şi după aceea mi-am făcut meniul pentru acea zi. În dorinţa mea de a mânca usturoi verde, am pregătit cartofi prăjiţi cu scorţişoară (reţeta o găseşti aici: http://gratziela-retete.blogspot.com/search/label/vegan_%20cartofi%20cu%20scor%C5%A3i%C5%9Foar%C4%83%20%C5%9Fi%20altele) şi pe lângă ei am pregătit o cremă de usturoi care a fost foarte bună.
Taie în două căţeii de usturoi, mărunţeşte puţin usturoiul verde şi le pune într-un blender.
Sărează aşa cum îţi place, adaugă 2-3 linguri de apă şi uleiul. Amestecă bine la blender până ce se face totul ca o pastă. Dacă blenderul nu a reuşit să toace totul, mai pune puţină apă ca să poată apuca cu cuţitul şi restul netocat. După ce s-a tocat totul foarte bine, mai adaugi apă atât cât vrei de usturoiat să-ţi iasă crema.
Să ştii că această cremă poţi s-o foloseşti la multe meniuri, chiar şi cele de Paşti, iar verdele din castronel se va asorta şi se va împăca bine chiar şi cu ouăle colorate de pe masă.
Nu vreau să te plictisesc prea mult azi, ştiu că ai foarte multă treabă, dar priveşte cât de multe culori te înconjoară şi fii fericit! Împrăştie din aceste frumuseţi şi prietenilor şi celor dragi să le împodobeşti masa de Paşti cu cele mai alese bucate, iar parfumul de zambile de pe masă să-ti facă viaţa mai frumoasă .