Am dorit sa fac o crema de branza sanatoasa si sa o evit pe cea din comert. Nu a fost greu deloc sa fac asta, nu mi-a luat mai mult de 10 minute sa o prepar chiar eu.
Pentru a ne pregati crema de branza vom avea nevoie de cateva felii de branza, lapte batut, smantana si verdeata. Eu am ales sa folosesc branza de oaie cumparata nu din magazin, asa cum am mai precizat si in alte randuri, ci de la micii producatori sau fermieri care au puncte de desfacere prin piete. Motivul pentru care am ales sa nu cumpar lactate din magazin cred ca este destul de evident – din motive de sanatate, deci va sfatuiesc sa evitati sa cumparati lactate din magazine chiar daca le gasiti mai ieftine acolo.
Cum spuneam am taiat cateva felii de branza pe care le-am zdrobit usor cu furculita. Este de preferat sa alegeti o branza nu foarte tare. Peste branza zdrobita am adaugat cateva linguri de lapte batut si alte cateva linguri de smantana. Am amestecat cu o lingura pana s-a omogenizat totul si in acest moment am adaugat condimentele: oregano si piper alb. De sare eu n-am mai simtit nevoia. Optional se poate adauga patrunjel si ceapa.
Ultimul pas a fost sa tai marar in cantitatea dorita de mine si il adaug in compozitie. Se consuma ca atare pe paine, ca umplutura sau ca garnitura pentru diferite preparate.