Un fel de shortbread fara ifose, "crantanelele" te prefera casual si nu refuza nici compania unei beri reci. Iar daca le mazgalesti cu ciocolata nu atat de "special voit grosier" :) , isi pot gasi loc si la o masa cu pretentii, langa piscoturi si biscuiti.
Bati zaharul cu untul moale pana devine ca o crema. Adaugi mierea, esenta, faina si amesteci bine. Incorporezi si alunele si omogenizezi. Imparti aluatul in doua si rulezi doua suluri, ajutandu-te de folie de plastic. Sulurile trebuie sa fie cam de 4 cm grosime fiecare. Le pui la frigider pentru 2 ore, apoi scoti aluatul din folie si tai felii putin mai subtiri de 1 cm. Asezi feliile in tava tapetata cu hartie de copt, cu ceva distanta intre ele. Cuptorul il preincalzesti la 160 de grade si bagi tava pe un rand mai degraba sus, aprox. 15 min. pana incep rondelele sa se rumeneasca pe margine. Le lasi sa se raceasca pe un gratar si daca doresti le ornezi cu ciocolata topita la bain-marie. Pofta buna!
Nota: Reteta inspirata din Reader's Digest.