Cozonac Rosenkrantz

de Bucataras Medi in Dulciuri, 27 Apr 2010 | 8414 vizualizari

 

l-am facut de Craciun si vreau sa repet experienta de inaltare.

 

INGREDIENTE

  • -400 g faina
  • -2 oua
  • -arome(eu am folosit esenta de rom si coaja rasa de portocala)
  • -110 ml lapte
  • -25 g drojdie
  • -3 linguri zahar pentru lapte
  • -130 g unt
  • -putina sare
  • -6 linguri zahar pentru unt
  • -10-12 linguri zahar pentru caramel
  • -pentru umplutura:
  • nuca tocata, stafide, rahat,dupa preferinte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz:

Aluatul l-am facut la masina de paine. Deci “am aruncat” toate ingredientele(laptele in care s-a dizolvat zaharul,ouale, aromele,sarea,faina,drojdia) in cuva masinii de paine.Am lasat la framantat conform programului de facut aluat.Am scos aluatul din masina si l-am lasat la dospit .

Separat, intr-o oala cu peretii inalti si cu diametrul de 28 cm se caramelizeaza zaharul.Se intinde caramelul si pe peretii oalei.
Dupa ce aluatul s-a dospit se intinde o foaie dreptunghiulara de circa 1 cm grosime pe care o ungem cu untul amestecat in prealabil cu cele 6 linguri de zahar.Presaram nuca din belsug si ce mai vrem noi,plus putina coaja de portocala apoi rulam .

Taiem in 6 bucati egale,le asezam in picioare in oala cu caramel,avand grija sa lasam spatiu intre rulouri.Lasam la loc cald sa creasca pentru circa 1 ora si apoi coacem 35-40 min.

Imediat ce am scos din cuptor, rasturnam cozonacul pe un platou.Daca intarziem cu scoaterea lui, zaharul caramel se va intari iar rasturnarea lui va fi imposibila.
Va doresc pofta buna si spor la preparat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bucataras Medi 1

28.04.2010, 09:59

Multumesc,Rocsi!

Bucataras Medi 1

28.04.2010, 10:00

Ionix si eu vreau sa-l fac de Inaltare mai ales ca de Paste nu am apucat sa-l fac..............

Bucataras Medi 1

28.04.2010, 10:01

Ce rau imi pare ca nu te pot servi cu o feliuta Nadina....................dar fac de Inaltare ,asa cum am mai spus si esti invitata mea....................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]