Cozonac evantai cu mere

de - Andreea - in Dulciuri, 15 Feb 2016 | 2883 vizualizari

 

Pozele nu sunt foarte reusite dar garantez ca reteta este tare buna ...un cozonac tare pufos si aromat . Multumesc Adina pentru reteta >:D< (http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-evantai-cu-mere-67284.html)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 375 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 85 ml lapte
  • 50 ml apa
  • 3 oua
  • un praf de sare

Ptr umplutura :

  • 125 gr zahar
  • 3 mere
  • scortisoara
  • 1 lingura pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac evantai cu mere:

Punem faina intr-un castron. Adaugam drojdia,apa,laptele,zaharul ,ouale,un praf de sare si amestecam.Adaugam apoi untul topit si incepem sa framantam . Vom obtine un aluat mai lipicios . 

Lasam aluatul la crescut pentru circa o ora , la loc cald , ferit de curent . 

Separat curatam merele de coaja si le dam prin razatoare .Punem merele intr-un bol si le amestecam bine cu zaharul, scortisoara si pesmetul .  

Cand aluatul a crescut , presaram faina pe planul de lucru si intindem aluatul sub forma dreptunghiulara si punem amestecul de mere . 

Taiem aluatul in trei fasii verticale.Punem apoi fasiile una peste cealalta si taiem in sase parti egale .

Punem gramajoarele pe rad in tava cu partea taiata in sus.

Presaram zahar si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac evantai cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac evantai cu mere