Cozonac de post cu nuca si stafide

de mamaieelena in Prajituri, 1 Dec 2010 | 18989 vizualizari

 

De multa vreme am dorit sa incerc acest experiment si iata ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • 0.500 kg faina alba de calitate
  • 250 ml lapte de soia(dar se putea foarte bine si cu apa)
  • 150 gr. zahar tos
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie(la fiola)
  • 80-90 gr. margarina pentru prajituri
  • un varf de cutit cu sare
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • o mana de stafide
  • miere de albine 1 lingura
  • nuca pisata 80 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post cu nuca si stafide:

Intr-un lighean de plastic (eu am pus in ce am avut dar de preferat e cel de plastic) se cerne faina.

In laptele caldut se desface drojdia si se pune peste faina la fel si zaharul si mirodeniile. Margarina se pune pe foc mic la topit intr-un ibric.

Se omogenizeaza coca framantandu-se bine si treptat se adauga margarina topita avand grija ca de fiecare data sa se framante foarte energic. Este gata atunci cand se desprinde de pe mana. Se lasa la dospit si cand s-a dublat cantitatea incepem sa-l impletim.

Iin timp ce a stat la dospit se desface nuca cu miere de albine (1 lingura) si un pic de esenta de rom si stafidele . 

Deci toata coca se rupe in trei bucati si se intinde pe masa de lucru dupa ce a fost unsa in prealabil cu ulei, fiecare bucata se va umple cu nuca si se va impleti . Se unge cu margarina o forma de cozonac si in ea se va pune cozonacul pentru dospit . Dupa aproximativ 20-30 de minute se pune la cuptorul incalzit in prealabil la o temperatura de 200 grade si se pune pentru 20 minute la aceasta temperatura, dupa care se reduce la 180 pentru  inca 20sau 25 de minute. Trebuie incercat cu scobitoarea. Cand se scoate afara din cuptor imediat se unge cu miere, apoi se desface din forma.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Treccia Russa